Tjen penger på YouTube

Vi har blitt spurt om vi kan forklare hvordan man tjener penger på YouTube, og det gjør vi med glede. Her avslører vi alle hemmelighetene til å tjene noen kroner på å legge ut videoer på YouTube.

youtube, tjene penger

YouTube er i motsetning til enkelte rykter ikke den beste måten å tjene penger på nett, men bedriftseiere kan kanskje ha nytte av det som et verktøy i markedsføring.

YouTube er verdens største videotjeneste på nett, og det er mange som har tjent en del kroner her. Teknikkene for å tjene penger på YouTube er faktisk ikke så godt kjent, men vi skal her gjøre rede for hvordan du kan bruke YouTube til å tjene penger.

For å tjene penger på YouTube, må du produsere videoer. Følgende betingelser gjelder:

  • videoen må være original
  • du må være en fast bidragsyter
  • du må ha opphavsretten til videoen

Noen tjener sannsynligvis også litt penger på å spamme i kommentarfeltet på YouTube, men dette er ikke bare uetisk og irriterende, men også en vanskelig måte å tjene penger på, ettersom YouTube har et godt utviklet spamfilter.

Markedsføring via YouTube

NYHET! En ny tjeneste som heter YouTube King har blitt lansert. Vi har ikke hatt muligheten til å prøve denne selv ennå, men det ser veldig lovende ut, og vi har kun sett positive omtaler så langt. Nettsiden inneholder blant annet et internett markedsføringskurs rettet mot YouTube, og her vet vi at det er store penger å hente for den som beherrsker det. Du blir ikke lovet at du skal kunne tjene millioner med noen få klikk, dette er en veiviser i realistiske markedsføringsmetoder som i dag allerede benyttes av eksperter på YouTube til å tjene penger.

Slik tjener du penger på YouTube

Den eneste legitime og praktiske måten å tjene penger på YouTube begynner med å produsere videoer. Videoene trenger imidlertid ikke være profesjonelle på noen måter. Mange har lykkes med å lage hjemmesnekrede videoer i for eksempel Windows Movie Maker eller de publiserer videoer som de har tatt opp fra mobilen.

To måter å tjene penger på YouTube:

A) Markedsføring av egne eller andres produkter/tjenester: Når du har publisert en video på YouTube, finnes det mange markedsføringsteknikker du kan benytte for å tjene penger. Det er mulig å tjene penger ved å referere til egne produkter (f.eks. dersom du har en nettbutikk eller et online tjeneste) - eller enda enklere; ved å selge andres produkter, da kan du tjene penger direkte via YouTube. Her er det mulig å tjene brukbart med penger selv om du ikke har så veldig mange videovisninger.

B. Partnerskap med YouTube / dele reklameinntekter: En annen måte å tjene penger på YouTube er å inngå et partnersamarbeid med Google (og YouTube), der de deler reklameinntektene med deg. Du får 50% av reklameinntektene som blir skapt ved visning av din video. Denne strategien krever forholdsvis mange videovisninger.

Mer informasjon: Kurs i internett-markedsføring via YouTube (engelsk guide)

Opphavsrett på YouTube

Når det gjelder opphavsrett på YouTube, er det ting du bør være oppmerksom på. Du kan for eksempel ikke bruke andres musikk uten tillatelse, med mindre det er musikk som er godkjent til kommersiell bruk (kun egen musikk, public domain musikk, kjøpt Royalty Free Stock musikk osv). Det samme gjelder for andre medieelementer, slik som videoklipp og bilder hentet fra nettet.

Begynne å tjene penger

Sannsynligheten for at du skal lage noe som blir en pengemaskin på YouTube er stor, dersom du kjenner til de riktige markedsføringsteknikkene. Det finnes guider til dette (blant annet den vi har nevnt her).

Det er ikke lett å få en million visninger på en enkelt video, men det kan være relativt enkelt å få 10.000 visninger på 100 videoer (som blir 1 million visninger til sammen). Å lage hundre videoer høres ut som en omfattende oppgave, men det trenger det ikke være.

Du kan sette sammen bilder og lage "slideshows" fra dine partnere, og legge ut dette på nett. Bildene og alt du trenger finnes allerede. I kommentarfeltet til videoen, eller ved å legge inn dynamiske kommentarer direkte i videobildet kan du dermed referere til dine partnere, og så vil du få provisjon på salg eller referanser.

Det er ikke vanskelig å tjene penger på YouTube, men det kreves at du kjenner til markedsføringsteknikkene som brukes.

Her er en side som gir deg konkrete tips om å tjene penger på YouTube.

Relatert: Tjene penger på internett

Tjene penger på internett

Tjene penger på internett

Internett skaper spennende muligheter til deg som vil tjene penger hjemmefra. Inntektene kan bli ganske så store, og du trenger ikke så mye penger før du kan begynne ditt eget forretningseventyr.